IBM maakt broncode Microsoft-Soap openbaar

IBM heeft de Soap-protocol (Simple Object Access Protocol) van Microsoft openbaar gemaakt. Hierdoor kunnen programmeurs die werken aan het Apache XML-project met deze programmeertaal werken. Het openbaar maken van de programmeertaal verzwakt de greep van Microsoft op de verdere ontwikkeling van het SOAP-protocol.

Door Soap aan de 'open-source' gemeenschap ter beschikking te stellen, ontneemt IBM Microsoft de mogelijkheid om absolute controle uit te oefenen op de verdere ontwikkeling van de taal. Dit terwijl Microsoft Soap specifiek heeft geschreven voor zijn eigen com-programmeer-platform.
Volgens directeur Bob Sutor, verantwoordelijk voor ontwikkelingen rondom de XML-technologie, zal het openbaar maken van het protocol ertoe leiden dat de taal in korte tijd tot volle wasdom kan komen. Vorig jaar is versie 1.1 van Soap geïntroduceerd. Volgens Sutor is het van belang dat het potentieel van deze taal zo snel mogelijk wordt benut; voor IBM reden om de code breed te verspreiden.
Een aangepaste versie van Soap 1.1, te weten Soap 4J, is op de site van IBM te vinden. Waarschijnlijk zal IBM in de toekomst Soap met zijn Websphere platform aanbieden, maar het bedrijf kan hier geen uitsluitsel over geven. Eerst wil het zien hoe het protocol aanslaat, aldus Sutor. Hij ontkent dat Soap zal worden meegeleverd met de nieuwe 'B2B Integrator'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.