Dynamische bijwerken Oracle-database is duur

De weigering van Oracle om gratis hulpmiddelen te leveren waarmee klanten aanpassingen aan de database kunnen uitvoeren tijdens het gebruik van de database zorgt ervoor dat het gebruik van Oracle-databases duurder is dan concurrerende systemen. Het concern heeft weinig oog voor de kosten die klanten moeten maken voor het onderhoud van de systemen.

Eerder deze week kwam Quest Software met een product uit, waarmee Oracle databases dynamisch bij te werken zijn. Dit product kost wel 56 duizend dollar. Concurrerende databaseleveranciers als IBM, Microsoft en Sybase leveren gratis hulpmiddelen voor het inruntime bijwerken van de databasesystemen. Een Oracle-database geeft klanten een probleem als er een veld als de euro toegevoegd moet worden aan een tabel. In veel gevallen zal het betalen van die 56 duizend dollar eerder een optie zijn dan het volledige systeem twee weken uit de running te nemen.
Gary Pugh, productmanager dataserver-producten bij Oracle, geeft in een interview met de nieuwsdienst Computergram toe dat het runtime bijwerken van een Oracle-database een minpunt is: "Onze klanten geven prioriteit aan de prestaties en de beschikbaarheid van de database. Dat de database moeilijk aan te passen is, daar denken ze niet eens aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.