Hitachi verhoogt capaciteit opslagsysteem

Hitachi Data Systems (HDS) brengt een zwaar opslagsysteem uit, de Lightning 9900, met een nieuwe architectuur. De opslag- en verwerkingscapaciteit verslaat de bestaande systemen van rivalen EMC en IBM.

De Lightning 9900 heeft een opslagcapaciteit van 29 Terabytes, waarmee Hitachi het systeem van EMC, met een capaciteit van 19 Terabytes, ruimschoots overtreft. Het bedrijf verwacht tegen einde dit jaar een nieuwe schijf uit te brengen die de opslagcapaciteit van de Lightning 9900 nog eens verdubbelt.
Belangrijker dan de verhoging van de opslagcapaciteit is de aangepaste architectuur die gebaseerd is op een door Hitachi ontworpen cache-wisselsysteem. Andere opslagsystemen zijn gebaseerd op het delen van een PC-bus, waardoor de doorvoersnelheid aanzienlijk lager ligt. De Lightning 9900 heeft niet alleen een bandbreedte van 6,4 Mb, het systeem is ook uitbreidbaar door de verhoging van de capaciteit van het cache-wisselsysteem.
Hitachi hoeft niet veel concurrentie te verwachten van IBM. Big Blue heeft de introductie van nieuwe eigenschappen voor zijn Shark-opslagsysteem uitgesteld. Om het marktaandeel van het product niet al te veel af te laten glijden, heeft Big Blue de prijs aanzienlijk verlaagd. Ook zegt het concern toe later dit jaar met vernieuwingen voor het Shark-systeem te komen. Een grotere bedreiging vormt HP, die nu al het 7700E systeem van HDS onder de eigen naam XP256 op de markt brengt. HP gaat ook het 9900-systeem verkopen, hoewel nog niet precies bekend is onder welke naam en wanneer dat het geval zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable