SCO stopt Tarantella in hardwaredivisie

De steeds zelfstandiger opererende Tarantella-divisie van Santa Cruz Operation (SCO) gaat haar software bundelen met de netwerk-hardware van SCO.

Deze stap kan niet los worden gezien van de onderhandelingen die SCO momenteel voert over de verkoop van zijn matig draaiende afdeling besturingssystemen. De verwachting is dat SCO morgen bekend maakt dat die afdeling wordt verkocht aan Caldera Systems.
De Tarantella-divisie is er niet rouwig om dat ze wordt losgeweekt van de Unixware-handel van de onderneming, die vooral wordt gezien als een economisch risico. Tarantella geldt binnen SCO als de kurk waar het bedrijf de komende jaren op kan drijven. Door deze kurk nu in te bedden in de hardware-divisie, wordt ze een belangrijke peiler van de bedrijfsnetwerk- en Internet-infrastructuur. In de nieuwe situatie gaat een router straks dienen als een Tarantella-server, die zorgt voor de verbinding van gebruikers metback-office-systemen en voor het leveren van applicaties aan de klant.
In zo'n structuur is het economisch gezien niet aantrekkelijk als de naam Tarantella te veel verbonden blijft met één besturingssysteem, in dit geval Unix. Behalve over het afstoten van de Unixware-handel naar Caldera, is SCO daarom ook in onderhandeling over samenwerking met Microsoft, voor de levering van 'slanke client'-software voor terminal-diensten onder Windows 2000. Zo hoopt SCO de concurrentie te kunnen aangaan met Winframe van aartsrivaal Citrix Systems.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.