IBM kondigt wijzigingen in de top aan

Samuel Palmasino en John Thompson, twee oudgedienden bij IBM, maken promotie. IBM hoopt met de benoemingen meer armslag te krijgen in e-handelstoepassingen.

Palmasino gaat de post van chief operating officer bekleden. Hij gaat de scepter zwaaien over alle operationele afdelingen binnen IBM, waaronder verkoop, distributie en de administratie. Thompson krijgt als vice-voorzitter de opdracht mee om IBM's aandeel in groeimarkten als Internet en draadloze communicatie te verstevigen. Beide nemen naar verwachting zitting in de Raad van Bestuur van het bedrijf en rapporteren rechtstreeks aan Louis Gerstner, het hoofd van IBM. Beide functies zijn enkele jaren onvervuld geweest.
Palmasino, die met 48 jaar best jong genoemd mag worden, kwam in 1973 als programmeur in dienst bij IBM. De laatste jaren vervulde hij managementposities, in eerste instantie bij de dienstverleningstakGlobal Servicesen later bij de divisie verantwoordelijk voor server- en opslagsystemen binnen het bedrijf. Thompson kwam in 1966 bij IBM en stuurde de laatste jaren de software-divisie van het bedrijf aan. Hij is 57 jaar.
Ondersteuning van de recente koerswijziging van het bedrijf in de richting van Internet is de belangrijkste reden voor de benoemingen. Topman Gerstner acht de promoties noodzakelijk om IBM meer armslag te geven in deze zeer competitieve markt. "Nu we aanbelanden bij een volgende stap in de hervorming van het bedrijf, hebben we een nieuwe organisatiestructuur nodig die ons beter in staat stelt om de markt van dag tot dag te analyseren en toekomstige groeikansen eruit te lichten." IBM geeft ook aan dat de benoemingen meer kandidaten opleverde voor opvolgers van topman Gerstner.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.