IBM test Linux tot het uiterste

IBM test de veelzijdigheid van Linux tot in het extreme. Het implementeert het besturingssysteem in een polshorloge en overweegt het te testen in een supercomputer.

, beschikt naast de doorsnee tijdfuncties onder meer over email, een berichtenservice en administratie van persoonlijke gegevens. Te koop zal het nieuwe stukje techniek echter niet zijn. IBM gebruikt het klokje enkel om criticasters, die beweren dat het 'open source' besturingssysteem Linux slecht toepasbaar is voor kleine apparatuur, de mond te snoeren.
Het prototype bevat chips van Cirrus Logic, heeft 8 Mb RAM aan boord en maakt voor de opslag gebruik van eenflash card van eveneens 8 Mb. Verder beschikt het horloge over infrarood- en RF-verbindingen en heeft het eentouch screen. IBM wil de mogelijkheden van het apparaat uitbreiden met diensten als aandelenkoersen, sportuitslagen en weerberichten.
Met zijn afmetingen van 56 bij 48 bij 12,25 millimeter en een gewicht van zo'n 45 gram is het, ofschoon vrij groot voor een horloge, een van de kleinste Linux-toepassingen ooit. Daartegenover is IBM geïnteresseerd in het gebruik van het besturingssysteem in apparatuur van veel grotere schaal. De computerfabrikant overweegt Linux te implementeren in een aanstaande supercomputer die beschikt over 32 cpu's, gebouwd op één, grote chip.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-10T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.