Veilig digitaal tekenen met eSigner

Celo Communications, ontwikkelaar op het gebied van digitale handtekeningen, heeft een nieuwe product ontwikkeld dat Internet-transacties moet beveiligen.

eSigner, zoals de nieuwe oplossing heet, maakt het digitaal ondertekenen van documenten en contracten mogelijk. Volgens Celo krijgt elektronische handel hiermee een geheel nieuwe dimensie, aangezien digitale handtekeningen tot nu toe vooral zijn gebruikt voor korte en eenvoudige transacties als thuisbankieren en aandelenhandel.
Het client softwareproduct, dat is gebaseerd op depublic key infrastructure (PKI)-standaard voor Internetbeveiliging, biedt de mogelijkheid behalve tekst en rtf-documenten volledige webpagina's in Html te ondertekenen inclusief afbeeldingen en formatteringen. Volgens de ontwikkelaar zijn er geen beperkingen wat betreft grafische bestandstypen of de hoeveelheid data.
Verder ondersteunt het product X.509-certificaten en zijn handtekeningen eventueel uit te voeren met smartcards en tokens (zowel hard- als softwarematig).
Wanneer het product, dat zowel een browser plug-in als Java-applet interface kent, geactiveerd is, stuurt het de te ondertekenen webpagina naar de normale browser in een klein schermpje. Vervolgens selecteert de gebruiker een geldig certificaat, waarna hij een wachtwoord invoert. Na succesvolle validatie ondertekent hij of zij het document met een muisklik. Vervolgens zendt de software de gegevens van de plug-in naar de webserver, waar de Celo API ze verifieert. Ten slotte ziet de gebruiker de ondertekende transactie met een tijdsbevestiging van zowel de ontvangst als de acceptatie.
De handtekeningen zijn op te slaan in een database naar keuze.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.