IBM en Microsoft bouwen e-handelsstandaard

De steeds uitgebreidere samenwerking tussen IBM en Microsoft op Internet-gebied zou kunnen leiden tot de geboorte van een nieuwe standaard voor e-handel.

De Web Services Description Language (Wsdl), zoals de potentiële standaard heet, biedt volgens IBM een eenvoudige manier om de mogelijkheden van webdiensten te beschrijven. Het voldoet aan de eisen voor interactie met web- en particuliere diensten. De bedrijven moeten nog beslissen aan welk orgaan zij deze standaard ter goedkeuring zouden moeten voorleggen.
Vorige maand lanceerden IBM, Microsoft en Ariba de Universal Description, Discovery and Intergration-standaard (Uddi). Uddi is bedoeld voor het bouwen van een online bestand waarin e-bedrijven en hun diensten, gebaseerd op XML, zijn opgenomen. Eerder dit jaar maakte Microsoft zijn .NET-strategie bekend, die als doel heeft een nieuwe generatie Internet-software en -diensten te ontwikkelen waardoor consumenten en bedrijven altijd, overal en met elk apparaat toegang kunnen krijgen tot het Web.
Web Services Description Language past, theoretisch gezien, binnen .NET en Uddi omdat deze online zakelijke diensten zich kunnen aanmelden op een manier die voldoet aan de gangbare standaarden in de industrie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-26T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.