Nieuwe versie Open VMS voor Alpha-server

Nu Windows NT en 2000 afgevallen zijn en gebruikers niet overgaan op Tru64 Unix ziet Compaq zich gedwongen Open VMS voor Alpha-systemen te blijven ondersteunen.

Binnenkort komt het bedrijf met versie 7.3 van dat besturingssysteem. Dit is de eerste opwaardering sinds september 1998. Het product komt in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt. In de opwaardering is gewerkt aan de clusteringssoftware Galaxy. Naast verbetering van de betrouwbaarheid en schaalbaarheid kunnen Galaxy-clusters gebruik maken van ATM en Gigabit Ethernet. De nieuwe versie ondersteunt ook de Wildfire GS320 32-wegs processorsystemen draaiend onder Compaqs Unix Tru64 besturingssysteem die het bedrijf sinds enige maanden verkoopt.
Het aangepaste Open VMS bevat ook een verzameling eigenschappen voor e-handel, waaronder verbeterde netwerkcommunicatie via TCP/IP en NFS, objectgeoriënteerde middleware om heterogene applicaties tot één geheel te smeden en hulpmiddelen om bestaande VMS-applicaties een web-uiterlijk te geven. Ook zijn serverprestaties te verhogen door het creëren van ram-schijven met behulp van DECram versie 3.0. Er komt ook een beveiligde webserver, een variant op de Apache webserver, met ondersteuning van 128-bits encryptie, Java- en Perl-scripting en standaard Apache 2.0 extensies. Advanced Server versie 7.3 voor Open VMS Alpha biedt een print- en bestandsserver die compatibel is met Windows 2000 en de Java 2 standaard editie (SDK versie 1.2.2) ondersteunt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.