Specificaties voor Linux-OS bekendgemaakt

De Free Standards Group (FSG) heeft de specificaties bekend gemaakt volgens welke ontwikkelaars hun applicaties voor Linux kunnen bouwen.

De FSC maakte de specificaties bekend tijdens de Antlanta Linux Showcase in een eerste versie van de Linux Development Platform Specification (Ldps). In de Ldps wordt softwarebouwers onder andere aangeraden standaard Posix-draden te gebruiken, zodat ze hun applicaties sneller via Linux kunnen distribueren.
De applicaties die op dit moment aan de Ldps-normen voldoen, zijn: Caldera's OpenLinux 2.4, Red Hat Linux 6.2, SuSE Linux 6.4, TurboLinux 6.0, Linux-Mandrake 7.0, Debian 2.2. en Corel Linux OS Second Edition.
Volgens de FSG is bij de in de Ldps opgenomen specificaties sprake van aanbevelingen en loopt het vooruit op de Linux Stand Base (LSB) die vanaf januari zal worden getest. VA Linux Systems heeft aangegeven dat het met Ldps inmiddels al wel een stuk gemakkelijker is om de ontwikkeling van software voor Linux op te voeren. Ook analisten zien Ldps als een zinvol tussenstation op weg naar de introductie van LSB.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.