Servermarkt groeit sneller dan pc-markt

De wereldwijde verkoop van servers groeide in het derde kwartaal 2000 met 16,5 procent ten opzichte van 1999. De servers 'groeien sneller' dan de pc's.

Dit blijkt uit cijfers van Dataquest. De pc-markt groeide in het derde kwartaal met vijftien procent. Gerekend naar het aantal verkochte eenheden is de pc-markt natuurlijk vele malen groter. In het derde kwartaal werden er wereldwijd zo'n 34 miljoen PC's verkocht en 'slechts' één miljoen servers.
Uit de gegevens van Dataquest (onderdeel van de Gartner Group) blijkt dat Compaq met een aandeel van 27,3 procent de leider is op de servermarkt, gevolgd door IBM dat 16,4 procent van de markt in handen heeft. De groeicijfers van de twee bedrijven lopen echter sterk uiteen: Compaq scoorde in het derde kwartaal een groei van 20 procent ten opzichte van het aantal verkochte eenheden in het derde kwartaal van 1999, maar IBM kwam niet verder dan 2,6 procent groei. Big Blue dreigt daarom zijn tweede plaats kwijt te raken aan Dell, dat momenteel 14,9 procent marktaandeel heeft en een gezonde groei noteerde van maar liefst 41,1 procent.
De allergrootste vooruitgang werd echter geboekt door Sun Microsystems. De leverancier van Solaris noteerde in het derde kwartaal een groei van 72,4 procent. Daarmee kwam Sun qua marktaandeel op een gedeelde vierde plaats met Hewlett-Packard, op 10,9 procent. HP zag zijn serververkopen echter terugvallen, met 0,6 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.