T-Online verder in financiële zorgen

De Duitse Internet service provider T-Online is verder weggezakt in het financiële moeras. Het aandeel kelderde op de beurs van Frankfurt met 10 procent.

Het staat nu op 21,4 euro, nadat de isp een groter verlies over de eerste negen maanden van dit jaar moest melden dan eerder was verwacht.
T-Online boekte een verlies van 53,5 miljoen euro, terwijl analisten waren uitgegaan van een verlies van 44,8 miljoen euro. Over dezelfde periode vorig jaar behaalde de Duitse isp nog een winst van 14,2 miljoen euro. Lichtpuntje was wel dat het bedrijf een hoger dan verwachte omzet boekte. Deze steeg met maar liefst 86,5 procent naar 542,6 miljoen euro, terwijl analisten waren uitgegaan van een omzet van 529,3 miljoen euro.
Sinds het plotselinge vertrek van topman Wolfgang Keuntje en twee andere leden van de raad van bestuur een paar maanden geleden, is het aandeel T-Online in verval geraakt. De reden voor het vertrek was de constante onenigheid met de baas van Deutsche Telekom Ron Sommer over de koers van isp-dochter T-Online. Deutsche Telekom is overigens nog steeds doende met een onderzoek onder de top van T-Online over vermeende illegale bijbanen en financiële transacties. Het Duitse telecommunicatieconcern onderzoekt ook of de voormalige topman van T-Online, Wolfgang Keuntje, van deze onregelmatigheden afwist.
Omdat het nog onduidelijk is wanneer het onderzoek zal worden afgerond, zijn analisten bezorgd over de concurrentiepositie van T-Online. De isp heeft volgens insiders snel weer een permanente topman en een ervaren bestuur nodig, om de isp-rivalen in Europa bij te kunnen benen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.