Supernova komt in Amerikaanse handen

De Bilthovense onderneming Supernova, bouwer van software voor integratie van bedrijfsapplicaties, komt in Amerikaanse handen. Het particuliere bedrijf WRQ gebruikt Supernova om haar positie op de markt voor enterprise application integration (eai) te verstevigen.

De eai-afdeling van WRQ komt integraal naar Nederland. "Er zullen de komende tijd dus een aantal Amerikanen van WRQ naar Nederland komen," zegt Ton Musters van WRQ/Supernova. Hij ziet het als een teken dat ze de kennis en mensen van Supernova willen koesteren.
Met de verkoop volgt Supernova het advies van Ron Happel. Hij werd begin vorig jaar binnengehaald om Supernova een toekomst te geven. Twee jaar geleden ging het roer bij het bedrijf drastisch om. Het positioneerde zichzelf niet langer als bouwer van software-tools, maar zette zijn kaarten volledig op software om bedrijfsapplicaties me te integreren. Musters: "We hebben een aantal moeilijke jaren achter de rug, maar vorig jaar bleek dat we een juiste strategische keuze hadden gemaakt. Dan kom je voor de vraag te staan hoe je met de producten die je hebt het snelst kunt doorgroeien. WRQ is het antwoord op deze vraag. Met name de wereldwijde aanwezigheid en een grote verkoopgroep in de VS zullen ervoor zorgen dat onze producten beter verkocht kunnen worden. Supernova had vier verkopers in Amerika. WRQ honderdvijftig."
Het bedrijf komt volledig in handen van WRQ. Kapitaalverschaffer Gilde Investment is daarmee af van een zorgelijke investering. Gilde's Toon den Heijer laat weten dat het advies van de toenmalige directeur is gevolgd en dat Gilde niet de verkopende partij was. Aangezien zowel Supernova en WRQ beide niet aan de beurs genoteerd zijn, willen de betrokkenen geen mededelingen doen over het bedrag dat met de overname is gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.