Fenit: "Bevorder de IT-immigratie"

In navolging van de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder pleiten ook brancheorganisaties Fenit en Vereniging ICT Nederland voor toelating van meer IT-immigranten.

De belangenbehartigers vragen om een versoepeling van de Nederlandse immigratieprocedures voor werknemers uit landen buiten de Europese Unie. Cisco heeft al dergelijke afspraken gemaakt met de Nederlandse overheid.
Amerika doet het en Duitsland wil het ook gaan doen: versoepeling van de procedures die automatiseerders van buiten de EU moeten doorlopen om aan de slag te kunnen. Fenit en Vereniging ICT Nederland (Victn) hopen dat Nederland de internationale voorbeelden volgt, waardoor de IT-branche over meer buitenlandse werknemers kan beschikken. Immigratie moet de tekorten op de arbeidsmarkt voor automatiseerders voor een deel wegnemen.
Deze week stuurden Fenit en Victn een oproep naar de nieuwe minister van Sociale Zaken Willem Vermeend om ook in Nederland de procedures te versoepelen. De brancheorganisaties geven aan dat de aanvragen voor een werkvergunning hier flinke vertragingen oplopen door de langdurige bureaucratische procedures.
Netwerkbedrijf Cisco maakte deze week bekend dat de onderneming voor de nieuwe vestiging in Amsterdam een beroep gaat doen op buitenlandse automatiseerders. De onderneming meldde dat hierover afspraken zijn gemaakt met de Nederlandse overheid. Minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken wijst erop dat de toelatingseisen voor Cisco hetzelfde zijn als voor andere bedrijven, maar dat de procedures worden versneld.
Fenit en Victn willen dit bereiken voor de gehele ICT-branche. Volgens Bernd Taselaar van Fenit is de versoepeling van de immigratieprocedures een kortetermijnoplossing voor de problemen op de arbeidsmarkt. De uitvoering van de aanbevelingen van de taakgroep 'Werken aan ICT', die onder leiding stond van Ton Risseeuw, moet zorgen voor een fundamentele aanpak van de problematiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable