Intel Benelux heeft nog geen directeur

Intel Benelux heeft nog steeds geen opvolger gevonden voor directeur Peter van Haendel die zeven maanden geleden plotseling opstapte. Dit bevestigt Rob Eckelman, algemeen directeur van Intel Emea (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

De topman zegt een breed georiënteerde leider te zoeken die alle aspecten van Intels huidige en toekomstige activiteiten kan overzien. "Maar misschien ben ik wel te veeleisend", aldus Eckelman. De mogelijkheid van een leiderschap door meerdere managers wijst hij van de hand. "Dat werkt niet efficiënt en staat bovendien vreemd tegenover de buitenwacht." Eckelman ontkent dat Intel Benelux minder slagvaardig is door de afwezigheid van een directeur.
Woordvoerster Anneke de Kort van PR-bureau MCS legt uit dat de chipproducent de taken van de opgestapte directeur op Europees niveau invult. "Intel is toch al ingedeeld in productgroepen, dus wordt er niet alleen volgens verticale rapportagelijnen per regio gewerkt. Daarnaast zijn er wel op lokaal niveau taken en verantwoordelijkheden uitgebreid om het gemis van een Benelux-directeur op te vangen." Bovendien is Intel volgens De Kort niet hard op zoek naar een opvolger voor Van Haendel, aangezien de huidige invulling voldoet. De opgestapte directeur werkte al negentien jaar bij Intel en "had het gewoon even gehad", aldus De Kort.
Computerfabrikant Fujitsu Siemens heeft een vervanger benoemd voor het vorige maand ontslagen presidentsduo Winfried Hoffmann en Robert Hoog. De nieuwe leider voor de Europese PC-producent is Paul Stodden, oudgediende bij Siemens. De 52-jarige topman werkt sinds 1987 voor Siemens, waar hij onder meer hoofd is geweest van de Medical Engineering-groep en de IT-dienstverleningstak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable