Internet-café Easyeverything loopt goed

Het deze week geopende Internet-café in de Regulierbreestraat in Amsterdam trekt veel bezoekers. De vestigingsdirectie telde in 36 uur bijna vijfduizend klanten op in totaal 650 computers.

Volgens marketing manager Benelux Ivar Gribnau ligt dit succes aan de bekendheid van moedermaatschappij Easyjet in Nederland. "De naamsbekendheid van Easyjet in Nederland maakte de promotie een stuk eenvoudiger. Het aantal bezoekers lag in de eerste twee dagen een stuk hoger dan het geval was bij onze vestigingen in Londen. Amsterdam was na Engeland de eerste beschikbare locatie in Europa."
Het idee voor een wereldwijd netwerk van Internet-café is ontstaan uit de belangrijke positie van Internet in het moederbedrijf Easyjet. "Uit het succesvolle online boekingssysteem van Easyjet bleek dat Internet enorme potentie had. Ondanks deze mogelijkheden viel het ons op dat relatief weinig mensen daadwerkelijk zijn aangesloten op Internet. Wij zien onwetendheid en de relatief hoge kosten als oorzaken, dat niet iedereen online is. Om Internet te ontsluiten realiseren wij goedkope (een knaak per vijf uur) en snelle toegang tot het medium in onze cafés".
Psinet zorgt vanuit Amsterdam Zuid-Oost voor de verbinding van het café in de Reguliersbreestraat met het wereldwijde 'World Wide Web'. "Wij zijn met dit bedrijf in zee gegaan vanwege de flexibliteit, kennis en capaciteit. Ze zijn in staat om snel in te kunnen inspringen op conceptveranderingen, wat erg belangrijk is in de Internet-industrie. Ook de prijs heeft invloed op onze keuze gehad", aldus Gribnau.
Het Britse zusterbedrijf van luchtvaartmaatschappij Easyjet, is van plan voor het eind van dit jaar nog twintig cafés te openen. In 2002 moet dit aantal in Europa en de VS zijn gegroeid tot zestig. Alle vestigingen komen in de grote steden, in navolging van de eerste vijf cafés, die op toplocaties in het centrum van Londen zijn gesitueerd. Deze week worden twee cafés geopend in Rotterdam en Barcelona. Verder zijn er contracten getekend voor locaties in Antwerpen, Madrid, Brussel en een tweede zaak in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat zag de toekomst er toch schitterend uit! Ondertussen prehistorisch...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.