Campagne tegen 'piraterij' met domeinnamen

Internet-aanbieder Xs4all bereidt een campagne voor waarin hij de Internet-industrie waarschuwt voor de gevolgen van 'piraterij'. Met name de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (Sidn) zal worden opgeroepen strengere maatregelen te nemen tegen mensen die 'met het oogmerk van woekerwinsten' domeinnamen vastleggen.

Volgens een woordvoerder van KPN-dochter Xs4all veroorzaken 'louche bedrijven', die als belangrijkste bedrijfsactiviteit hebben geld te verdienen met het doorverkopen van commercieel interessante domeinnamen, een grote druk op de Sidn en de zogenaamde deelnemers van die stichting. Deze behandelen namens de reguleerder aanvragen voor domeinnamen. Daaronder ook providers als Xs4all.
"Er is een ware run gaande van bedrijven die snel alles registreren wat een beetje lijkt op de domeinnamen van hun merken. Ze leggen veel namen vast, uit angst anders tienduizenden gulden kwijt te zijn aan het terugkopen van deze domeinen." In de Verenigde Staten is volgens de woordvoerder de 'domeinnaampiraterij' wettelijk verboden. Het Nederlands merkenrecht biedt echter klaarblijkelijk nog onvoldoende bescherming. Extra wetgeving is daarom volgens de Xs4all-woordvoerder nodig.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Ted Konings