Educatieve programma's voor onderwijsnetwerk

Scholen in het basis- en voortgezet onderwijs krijgen meer mogelijkheden om educatieve programma's op een netwerk te draaien.

In september presenteren vrijwilligers uit de onderwijswereld samen met leverancier Edulan zowel netwerkconfiguraties als educatieve software die hierop is afgestemd. Edulan bundelde haar krachten met de Onderwijswerkgroep, een stichting waarin vrijwilligers zich inzetten om het gebruik van educatieve programma's op scholen te stimuleren.
Uit een recent verslag van het ministerie voor Onderwijs blijkt dat het basisonderwijs inmiddels beschikt over één computer voor iedere zeventien leerlingen. In het voortgezet onderwijs moeten achttien leerlingen één computer delen. In beide gevallen is het een forse vooruitgang in vergelijking met 1998; toen moesten 27 respectievelijk 20 leerlingen een computer delen. Bijna 90 procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs heeft via de schoolcomputer toegang tot Internet. Het ministerie stelt dat zo goed als alle leerlingen voor het maken van hun huiswerk gebruik maken van de computer.
Edulan begon ook een samenwerkingsverband met IT-distributeur Infoproducts en Siso Computers. Het drietal gaat computers die bedrijven hebben afgeschreven, inzamelen en geschikt maken voor toepassing in het onderwijs. Infoproducts zamelt in, SiSo Computers schoont de harde schijven op en breidt de geheugens uit en Edulan zorgt voor installatie en ondersteuning op de scholen. Het drietal hoopt scholen voor ongeveer vierhonderd gulden te kunnen voorzien van Pentium-computers op 75 en 133 MHz met een nieuwe netwerkaart.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.