Philips en Microsoft slaan handen ineen

Wie Philips denkt, denkt televisie, wie Microsoft denkt, denkt software. Beide multinationals slaan de handen ineen om digitale televisie vorm te geven.

Afgelopen vrijdag kondigde Philips aan dat het een licentie neemt op Microsoft TV software. De software zal gebruikt gaan worden in zogeheten Internet opzetkastjes, die interactieve televisie mogelijk moeten maken.
Het in Nederland gevestigde UPC en het Amerikaanse kabelbedrijf AT&T hebben flinke orders voor dit apparaatje geplaatst bij Philips. Doordat Microsof TV pas in de loop van volgend jaar uitontwikkeld is zijn de kabelbedrijven ook in gesprek met andere softwareleveranciers, waaronder Liberate.
Microsoft en Philips willen het niet alleen bij het opzetkastje laten, maar de samenwerking ook voortzetten bij het ontwikkelen van producten voor thuisnetwerken. In een dergelijk thuisnetwerk moet het opzetkastje gekoppeld worden aan andere consumenten electronica producten, zoals stereo-installaties en koelkasten. Eerder al werkten Philips en Microsoft samen aan Microsofts WebTV; de niet al te geslaagde poging om tot interactieve televisie te komen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-11T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.