MS neemt televisiesoftware op in Whistler

Om een vuist voor interactieve televisie te kunnen maken heeft Microsoft Whistler aangewezen als platform voor het ontwikkelen van applicaties op dit gebied.

Whistler, de codenaam voor Windows 2000, krijgt een aantal API's (application program interface) die ontwikkelaars gereedschap moeten geven om applicaties te ontwerpen voor digitale televisie. Whistler zal volgens Microsoft een architectuur krijgen voor de ontwikkeling van hardwareproducten die uitzending van televisiebeelden mogelijk maakt. Daarnaast zal Whistler in staat stellen om softwaretoepassingen voor televisie op de PC te ontwikkelen.
Met de toevoeging aan Whistler kunnen ontwikkelaars volgens Microsoft gemakkelijker drivers schrijven voor allerlei toepassingen en zo de ontwikkeling van software voor de nieuwe generatie televisie versnellen. Op dit moment moet een producent van een PC-kaart voor sateliettelevisie aparte drivers schrijven voor het besturingssysteem van de PC, voor de software en voor de hardware.
Het bedrijf kwam vorige week vrijdag met dit nieuws op de IBC-conferentie in de RAI. Microsoft was op deze conferentie ook ruim vertegenwoordigd met Microsoft TV, een apart besturingssysteem voor zogenaamde Internet opzetkastjes. Deze decoders moeten gecombineerd met Microsoft TV kabelbedrijven mogelijkheden bieden voor het aanbieden van interactieve televisie. Het bedrijf houdt voor deze kastjes een apart besturingssysteem aan en gaat Whistler hiervoor niet gebruiken, zoals eerdere geruchten hadden aangegeven.
Het concern zei door televisie op de PC te stimuleren niet af te stappen van de opzetkastjes als apparaat voor toegang tot digitale televisie. In plaats daarvan ziet Microsoft televisie op de PC als een nieuwe toepassing voor het apparaat, dat daarmee steeds meer een plaats verovert in de huiskamer. "Door de API's op te nemen in Windows kunnen ontwikkelaars hun hardware en software schrijven binnen één enkele omgeving, aldus Ed Graczyk, hoofd marketing voor het Microsoft TV platform. Dit moet de ontwikkeling van toepassingen versnellen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.