Steden willen miljarden voor onderwijs

Om over tien jaar alle leerlingen in de groepen zeven en acht aan te sluiten op een onderwijsnetwerk is de komende jaren in totaal 16,2 miljard gulden nodig.

Bijna 9 miljard is nodig voor de aanschaf van computers, ruim 7 miljard is nodig voor de aanpassing van de scholen.
Dat stelt de Haagse wethouder Louis Heijnen mede namens Amsterdam, Rotterdam en Utrecht in een brief aan premier Kok. Met het geld kunnen de basisscholen de komende 10 jaar worden omgebouwd tot zogeheten brede scholen, waar kinderen van 's morgens vroeg tot 's avonds terecht kunnen voor opvang en les.
Investeringen in de scholen voor (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs moeten deze geschikt maken voor tweede-kansonderwijs voor volwassenen.
In de Miljoenennota stelde het kabinet in september 1,4 miljard gulden extra beschikbaar voor investeringen in het onderwijs bovenop de bijna vijf miljard die in het regeerakkoord al was overeengekomen voor de hele regeerperiode. Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) is dat onvoldoende. De bond rekende eerder uit dat de komende jaren ongeveer 18 miljard gulden extra nodig is. Veel van dat geld is volgens de bond overigens nodig voor betere arbeidsvoorwaarden voor leerkrachten om zo het beroep aantrekkelijker te maken.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.