Veel interesse voor Color IT initiatief

Het project Color IT, bedoeld om meer allochtonen een baan in de ICT te bezorgen, lijkt al bij voorbaat een succes te worden.

In september beginnen naar verwachting vijfhonderd allochtonen aan de opleiding bij de Hogeschool van Amsterdam en de belangstelling van het bedrijfsleven voor de nieuwe krachten is groot. "Er was zelfs een bedrijf dat het project volledig wilde financieren maar dan wel alle afgestudeerden in dienst wilde krijgen", aldus projectmanager Somberg.
ICT-bedrijven zitten te springen om mensen. Ze hebben zelfs officieel aan minister Vermeend van sociale zaken gevraagd om mensen van buiten de Europese Unie te mogen aantrekken. Vermeend heeft daar overigens nog steeds geen besluit over genomen.
Het idee om in Nederland nieuw potentieel aan te boren, kwam van minister Jorritsma van economische zaken. Op haar initiatief besloot de Amsterdamse school onder allochtonen toekomstige ICT'ers te werven. Daarnaast wilde de hogeschool het aandeel allochtone studenten, nu slechts 9 procent, verhogen.
Het project Color It is een van de grootste lopende banenplannen. Maar het is niet goedkoop. In totaal is 60 miljoen gulden nodig voor de opleiding. Jorritsma heeft 7 miljoen gulden toegezegd, Somberg hoopt dat het bedrijfsleven met de rest over de brug komt. Dat is hun eigen belang, redeneert hij. Er zijn immers volgens ramingen 15.000 extra ICT'ers per jaar nodig om van een echte 'kenniseconomie' te kunnen spreken. Color IT hoopt er over vijf jaar tenminste 5000 extra te hebben opgeleid.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman