Optimistisch e2i waarschuwt rivalen

De recentelijk in Nederland gestarte internet-consultant e2i BV waarschuwt zijn concurrenten voor een op handen zijnde shake out.

Volgens topman Robert Pickering zal de komende twee jaar driekwart van het aantal snel groeiende aantal internet-consultants het loodje leggen of overgenomen worden vanwege de snel veranderende marktcondities.
Over de toekomst van zijn eigen onderneming is Pickering daarentegen erg gunstig gestemd. Volgens hem richt e2i zich niet op de "gelimiteerde markt voor het ontwikkelen van internetsites", maar op wat hij noemt de "i-business", de markt voor koppelen van bedrijven en organisaties via het internet.
Doel is om applicaties en een strategisch raamwerk te leveren, waarmee bedrijven connecties tot stand kunnen brengen met hun netwerk van leveranciers en klanten. Daarmee probeert e2i zich te onderscheiden van de concurrentie, die zich vooral concentreert op de op zichzelf staande e-handelssites.
E2i besteedt vooral veel aandacht aan systeemintegratie en applicatiemogelijkheden en maakt daarbij gebruik van een gelimiteerd aantal toonaangevende softwareleveranciers, waaronder Oracle (erp), Clarify (crm), ObjectSpace en Webmethods (b2b-integratie), i2 Technologies (decision support) en Broadvision (e-commerce platforms). Bovendien verwacht het bedrijf goede zaken te kunnen doen vanwege zijn managementervaring, waarbij Pickering uiteraard verwijst naar zijn Origin-achtergrond. Pickering was de voormalige topman van Origin BV en heeft een groot aantal voormalige Origing-medewerkers meegenomen naar e2i.
Door de contacten die de voormalige Oracle-topman binnen de ICT-industrie heeft opgebouwd, is e2i er relatief snel in geslaagd investeringspartners te vinden. Zo heeft het bedrijf recentelijk 20 miljoen dollar aan durfkapitaal ontvangen van een consortium venture capitalists, waaronder Morgan Stanley Dean Witter Capital Partners.
Anders dan vele van zijn concurrenten zegt Pickering geen haast te maken met een beursgang om zijn investeerders snel tevreden te kunnen stellen. Wel verwacht het bedrijf een snelle omzetgroei tot 70 miljoen dollar in 2001 en misschien nog belangrijker: het verwacht volgend jaar ook al quitte te draaien
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra