Afzwakkende economie treft VA Linux

De promotor van het open Linux-besturingssysteem, VA Linux Systems, heeft te kampen met zware tegenwind.

Het bedrijf verwacht dat de verliezen over het tweede fiscale kwartaal twee keer zo slecht zullen uitvallen als was verwacht. De omzet zal volgens VA Linux ergens komen te liggen tussen de 43 en 50 miljoen dollar, met als gevolg een verlies per aandeel tussen de 24 en 28 dollarcent. Eerder gingen analisten nog uit van een winst per aandeel van 14 dollarcent.
VA Linux legt de schuld van de tegenvallende cijfers bij de afkoelende Amerikaanse economie, een gegeven waar veel Amerikaanse technologiebedrijven last van hebben. Maar het concern wijst daarnaast op het geringere aantal verkoopdagen gedurende de vakantieperiode. VA Linux heeft zijn omzetgroei voor dit jaar bijgesteld naar 60 procent, terwijl het concern eerder nog uitging van een toename met 125 procent.
De tegenvallende cijfers komen bovenop de beschuldigingen dat het bedrijf zou hebben gesjoemeld met zijn cijfers. VA Linux probeert op dit moment juridische acties af te wenden van verschillende partijen die het bedrijf ervan betichten geen juiste financiële voorstelling van zaken te hebben gegeven tijdens de beursgang in december 1999. Om het bedrijfsresultaat op korte termijn te kunnen verbeteren, heeft VA Linux aangekondigd zich meer te gaan concentreren op de zakelijke markt waar hogere marges kunnen worden behaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.