Cisco houdt rekening met mager resultaat

Cisco publiceert 6 februari zijn resultaten over het tweede fiscale kwartaal. Het belooft niet veel goeds voor de analisten en beleggers.

Tijdens het World Economic Forum in Davos hees Cisco-topman John Chambers opnieuw de stormbal, nadat hij dat drie weken geleden al had gedaan met de opmerking, dat het tweede fiscale kwartaal tot dusverre "iets meer uitdagend" was geweest dan verwacht. Chambers liet zijn toehoorders weten dat januari tot dusverre niet het verwachte herstel heeft laten zien als gevolg van de afzwakkende economie in de Verenigde Staten, wat kostenbesparingen tot gevolg had van Cisco's belangrijkste klanten.
Ook deze keer verzocht Chambers analisten "een ruimere marge in de winstvoorspellingen" te hanteren, hetgeen door de analisten werd geïnterpreteerd als een verzoek tot het reduceren van de winstverwachtingen. In november 2000 verwachtte Cisco's cfo Larry Carter nog dat Cisco's omzet over het tweede kwartaal zou stijgen met percentages in de orde van grootte van 9 tot 12. Maar analisten verwijzen deze verwachtingen nu al naar het rijk der fabelen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ook Cisco een flinke tik te incasseren krijgt van de afzwakkende economie.
Op de Nasdaq daalde het aandeel Cisco in de ochtend aanvankelijk met 2,88 dollar. Later trad er een licht herstel op en wist de Internet-netwerkleverancier het verlies te beperken tot 1,19 dollar op 37,19 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.