Batenburg ziet telecom-inkomsten dalen

Batenburg beheer heeft ondanks tegenvallende resultaten bij de telecombedrijven een goed jaar gedraaid. De holding zag de omzet met 37 procent groeien tot 118 miljoen euro (260 miljoen gulden), terwijl de winst met 13 procent steeg tot 5,5 miljoen euro (12 miljoen gulden).

Omzet en winst van de data- en telecombedrijven daalden daarentegen vorig jaar sterk, aldus de leverancier van elektrotechnische installaties.
De installatiebedrijven lieten volgens Batenburg een 'substantiële' verbetering zien bij een 'fors hogere omzet' vergeleken met het voorgaande jaar. Die extra omzet heeft de wat lagere marge vanwege hogere loonkosten ruimschoots gecompenseerd, aldus het bedrijf in een bekendmaking na sluiting van de beurs.
Gedurende het gehele jaar is volgens de onderneming sprake geweest van een volledige bezetting. De begin vorig jaar overgenomen Bosman Bedrijven hebben de omzet sterk doen toenemen en positief bijgedragen aan het resultaat, aldus Batenburg. De omzet van de handelsondernemingen is in 2000 'iets' achtergebleven bij die over het voorgaande jaar.
Omzet en winst van de data- en telecombedrijven, alsmede de in het tweede halfjaar verkochte handelsonderneming EPS Transactie Systemen, vielen echter flink tegen. Om te zorgen dat deze activiteiten dit jaar wel (weer) rendement gaan opleveren, wil Batenburg deze activiteiten bundelen en integreren. Hoe dat er precies gaat uitzien en wat daarvan de gevolgen zijn voor personeel en bedrijven, maakte Batenburg gisteren nog niet bekend.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.