Techsector Damrak in greep van Nasdaq

De tmt-sector op het Damrak reageerde gisteren als door een wesp gestoken op de sterk lagere opening van de Nasdaq.

De AEX moest mede daardoor verder terrein prijsgeven en sloot 2,04 procent lager op 582,99 punten.
De winstwaarschuwingen van een reeks van grote Amerikaanse technologiespelers, waaronder Cisco en Intel, hebben de belangrijkste techfondsen op het Damrak geen goed gedaan. En vandaag komen daar ook nog eens de zwaar tegenvallende cijfers van de Zweedse telecomleverancier Ericsson bij.
Op de Amsterdamse Effectenbeurs waren de meeste verliezers te vinden onder de technologie- en telecomfondsen. Zo sloot Versatel, dat nog maar net op de AEX is genoteerd, 9,21 procent lager op 9,37 euro en moest KPNQwest met 7,49 procent terug naar 21 euro. Ook UPC moest inleveren (5,54 procent op 10,91 euro) en datzelfde gold voor de techzwaargewichten Philips en Asml. De chipmachinefabrikant verloor 6,15 procent op 24,40 euro en elektronicaconcern Philips moest genoegen nemen met een koersdaling van ruim 5 porcent op 35,30 euro. Ook KPN sloot lager, met 4 procent op 13,35 euro.
De malaise onder de technologiefondsen bleef niet alleen beperkt tot de AEX. Ook de Midkapfondsen droegen hun steentje bij aan de steeds verder afglijdende technologiesector. Zo scoorde de leverancier van apparatuur aan de chipindustrie, Asmi, 5,30 procent lager op 14,30 euro en IT-bedrijf Landis bijna 9 procent inleveren op 9,75 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.