Techsector AEX maakt pas op de plaats

Dankzij enige rust onder de technologiefondsen, wist de AEX ligt hoger te sluiten op 569,55 punten. De dramatische koersval van woensdag galmde nog na op het Damrak, dat zichzelf donderdag een adempauze gunde.

Een aantal technologiefondsen wist weer enigszins de weg omhoog te vinden. Zo sloot kabelaar UPC 26 eurocent hoger op 10,40 euro en won de relatieve nieuwkomer op de AEX, Versatel, 16 eurocent op 9,02 euro. De tech-zwaargewichten Asml en Philips maakten beide pas op de plaats, maar telecommer KPN moest toch weer 2 procent inleveren op 13,07 euro, nadat bekend werd dat Bell South niet meer geïnteresseerd is in een de optie op een aanzienlijk pakket aandelen in KPN. Het telecombedrijf komt daardoor steeds op zichzelf te staan en dat was voor beleggers het teken om hun heil in andere telecombedrijven te zoeken. Dit was onder andere in het voordeel van Libertel dat 6,77 procent won op 10,25 euro.
Aan het verval van Newconomy lijkt maar geen einde te komen. Dit keer daalde de koers met 5 procent naar 0,95 euro. Vandaag werd bekend dat het reddingsplan voor de internetinvesteerder opnieuw is mislukt en dat interim-manager Kees Scholtes zijn opdracht heeft teruggegeven aan de commissarissen van Newconomy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.