AEX deint mee op Amerikaanse herstelgolf

De tmt-sector op het Damrak trok zich aan het einde van de beursweek op aan het herstel van de Amerikaanse beurzen.

De koersstijging werd ingeleid door koopjesjagers, die hun kans schoon zagen technologie-aandelen aan te schaffen die de laatste weken sterk in waarde zijn gedaald. Zij zorgden er mede voor dat de AEX de beursweek afsloot met een plus van 2,11 procent op 529,42 punten. Of het herstel van structurele aard is, valt te betwijfelen. Daarvoor geven de macro-economische en bedrijfsgerelateerde trends nog te weinig vertrouwen.
Een van de sterkste stijgers onder de technologiefondsen was UPC, dat in de dagen ervoor nog een fikse afstraffing kreeg. Inmiddels is duidelijk dat het niet zo'n vaart zal lopen met de mogelijke beslissing van telecom-opziener Opta en de Nederlandse Mededeingingsautoriteit (NMa), dat de kabelaar zijn netwerk moet openstellen voor de concurrentie. Beleggers keerden in groten getale terug naar UPC en zorgden ervoor dat de koers met bijna 20 procent steeg naar 7,19 euro.
Ook in de chipsector was er sprake van een stevig koersherstel. Meedeinend op de herstelgolven in de Verenigde Staten noteerde Midkapper Asmi maar liefst 16,67 procent hoger op 15,75 euro. En ook voor ASM Lithography zette het herstel zich door. Na de klap van 12 procent door de winstwaarschuwing van ruim een week geleden, noteerde de chipmachine-fabrikant tegen het einde van de beursweek ruim 9 procent hoger op 25,88 euro.
Ook telecommer KPN wist een stevige koerswinst te boeken (plus 10,5 procent op 11,05 euro) en datzelfde gold voor ICT-dienstverlener Getronics dat een terreinwinst boekte van ruim 9 procent op 5,05 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.