Techsector scoort wisselend op Damrak

Het Damrak heeft de week in een opbeurende stemming afgesloten. Althans de meer defensief getinte fondsen, want de technologiesector toonde een wisselend beeld.

Uiteindelijk sloot de belangrijkste graadmeter, de AEX, ruim 1 procent hoger op 558,36 punten, maar aan deze winst waren vooral de financiële waarden, zoals ABN Amro en Fortis, debet. De technologiesector vertoonde een bonte mengeling van winnaars en verliezers, maar goed nieuws was wel dat de fondsen zich niet allemaal in de put lieten praten door de zoveelste slechte dag voor de Nasdaq, die donderdag 1,8 procent lager sloot.
De beursweek begon voor de Amsterdamse technologiesector in een lichte euforiestemming. Maar woensdag - na de uit Amerika overgewaaide winstwaarschuwingen van de Canadese leverancier van glasvezelnetwerken Nortel en de leverancier van handpalmcomputers Palm - sloeg de positieve stemming weer om in doemdenken.
Opvallend was wel het herstel van Midkapper Asmi. Het aandeel van de leverancier van apparatuur voor de chipmarkt, daalde na de winstwaarschuwing van maandag aanvankelijk enkele procenten, maar woensdag steeg het aandeel plotsklaps met maar liefst 15,82 procent naar 18,30 euro en op donderdag en vrijdag wist Asmi een verder herstel te bewerkstelligen.
Maar voor de rest vertoonde de tmt-sector aan het slot van de beursweek een wisselend beeld. Zo stegen de telecom- en kabelfondsen Versatel en UPC respectievelijk met 4,59 procent naar 5,70 euro en 0,1 procent naar 7,04 euro en daalden KPN en KPNQwest met respectievelijk 2,6 naar 11,06 euro en 2,3 procent naar 11,72 euro. Onder de techzwaargewichten was het beeld niet anders. Zo moest Asml met 0,35 euro terug naar 25,20 euro, maar kon Philips weer wat terrein winnen met 0,15 euro naar 31,10 euro. Grote winnaar was dit keer halfgeleiderleverancier Be Semiconductor. De Midkapper won 11,30 procent op 9,85 euro, dankzij een snel aantrekkende omzet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.