Instabiele Nasdaq moet fors inleveren

De barometer op de Nasdaq stond al weer een tijdje op zwaar weer, maar aan het begin van de nieuwe beursweek stonden de indicatoren opnieuw op storm.

De Nasdaq Composite Index viel met 3,1 procent terug naar 1782 punten, mede door een winstwaarschuwing buiten de technologiesector: kredietmaatschappij American Express waarschuwde voorbeurs voor een afname van de winst met 18 procent over het eerste kwartaal van 2001.
Veel handelaren en beleggers zagen in de winstwaarschuwing van American Express het teken, dat het regenfront met slecht nieuws nog niet is overgetrokken. Bovendien zijn bedrijven uiterst terughoudend met het geven van voorspellingen voor de toekomst, zodat het voor beleggers moeilijk is hun positie te bepalen. De meesten blijven dan ook aan de zijlijn staan, in afwachting van stabielere tijden.
Het slechte sentiment op de beurs trof met name de halfgeleidersector, waarbij Applied Materials met een verlies van ruim 8 procent op 40 dollar de troepen aanvoerde. En ook het aan de Dow genoteerde Intel moest stevig inleveren. De chipgigant verloor 1,96 procent op 25,79. De Philadelphia Semiconductor Index, de graadmeter voor de chipsector, sloot uiteindelijk bijna 8 procent lager.
Onder de internetfondsen was online boekverkoper Amazon.com een van de grote verliezers. Het aandeel verloor ruim 1,1 dollar op 9,10 dollar. En onder de computerfondsen moest het aan de Dow genoteerde Hewlett Packard het meeste terrein prijsgeven. Uiteindelijk verloor het aandeel HP verloor ruim 7,5 procent op 28,92 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.