Microsoft komt met winstwaarschuwing

Softwareconcern Microsoft heeft eind vorige week een winstwaarschuwing afgegeven. Voor het aankomende kwartaal is de winstprognose naar beneden bijgesteld van 0,45 dollar per aandeel naar 0,39 tot 0,40 dollar per aandeel.

Over het afgelopen vierde kwartaal nam de omzet van Microsoft toe met 13 procent naar 6,58 miljard dollar en dit was in overeenstemming met de verwachtingen. Microsoft noteerde een operationele winst van 2,75 miljard dollar, maar de nettowinst bleef hangen op 66 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg de nettowinst over dezelfde periode nog 2,4 miljard dollar. De belangrijkste reden voor de scherpe terugval van de nettowinst over het afgelopen kwartaal waren de omvangrijke afschrijvingen - 2,6 miljard dollar - voor gedane investeringen in de kabel- en telecommunicatiesector.
Over het komende eerste kwartaal is Microsoft nogal somber gestemd. Het softwareconcern houdt, behalve met een lagere winst, rekening met een omzetterugval naar 6 tot 6,2 miljard dollar. Microsoft verklaart de karige vooruitzichten voor een belangrijk deel door de tegenvallende verkopen in de pc-sector, waardoor de vraag naar het Windows-besturingssysteem is ingezakt.
Toch is Microsoft optimistisch over het komende boekjaar. Het softwareconcern rekent op een herstel van de pc-markt door de komst van zijn nieuwe Windows XP besturingssysteem in het najaar. Voor het gehele jaar voorspelt Microsoft een winst per aandeel tussen de 1,91 en 1,95 dollar. De omzet zal naar verwachting toenemen naar een bedrag tussen de 28,8 en 29,5 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.