Hewlett-Packard ziet nettowinst scherp dalen

Hewlett-Packard heeft over het derde kwartaal de nettowinst met 90 procent zien dalen. Toch kwam de nettowinst nog op 111 miljoen dollar.

De Amerikaanse computerproducent kampt, net als de concurrentie, met een teruglopende vraag naar computers en printers. Vooral de consumententak heeft het zwaar onder de wereldwijde groeivertraging. De verkopen van deze divisie zijn gedaald met 21 procent. De divisie informationservices zag de omzet daarentegen met 9 procent stijgen.
De nettowinst van HP kwam uit op 111 miljoen dollar. Vorig jaar werd over dezelfde periode nog netto 1,05 miljard dollar verdiend. Hewlett-Packard wist met de fors lagere winst toch nog iets beter uit te komen dan de analisten hadden verwacht. De omzet kromp van 11,8 miljard naar 10,1 miljard dollar.
Voor het komende vierde kwartaal verwacht HP vanwege gunstige seizoenseffecten een stijging van de omzet. De brutowinstmarge zou daarbij op ongeveer hetzelfde niveau moeten blijven.
Over het derde kwartaal wist HP zijn brutowinstmarge al lichtjes te verbeteren van 25,3 naar 25,9 procent. HP gaat verder een bijzondere last nemen van tussen de 250 en 300 miljoen dollar om zijn herstructureringsplannen te financieren. Eind juli kondigde de computerproducent aan dat het wereldwijd 6000 banen zou schrappen. De sanering moet HP een jaarlijkse besparing van 500 miljoen dollar opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.