Blue Fox: Winstverdubbeling over 2001

Softwarebedrijf Blue Fox rekent dit jaar op een 55 procent hogere nettowinst en een stijgende omzet. Blue Fox, dat ruim twee maanden geleden de verlieslijdende branchegenoot Nedgraphics overnam, maakte in augustus bekend dat het over de eerste helft van 2001 een winst van 25 procent had geboekt.

De nettowinst over de eerste zes maanden steeg naar 810 duizend euro, vergeleken met een winst van 650 duizend euro over dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam met 24 procent toe naar 28,5 miljoen euro. Blue Fox verwacht voor dit jaar een hogere omzet, ook al zijn resultaten van Nedgraphics voor het eerst in de boeken opgenomen. Omdat er maar vier maanden omzet van Nedgraphics wordt meegenomen in de cijfers voor 2001, is de netto-omzet niet vergelijkbaar met de cijfers over 2000.
De overgenomen branchegenoot Nedgraphics maakte eerder bekend een verlies van 1,9 miljoen euro te hebben geleden. De negatieve resultaten zijn het gevolg van de tegenvallende marktontwikkeling in de textielbranche, waarin Nedgraphics als automatiseerder actief is.
Blue Fox hoopt de reorganisatie bij Nedgraphics tegen het einde van het jaar af te kunnen ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.