Palm: 'Weg naar herstel duurt langer'

Hoewel het verlies in het voorbije eerste kwartaal minder groot was dan verwacht, heeft pda-marktleider Palm meer tijd nodig om weer winst te maken.

Tot voor kort hoopte de producent van handcomputers dat de bedrijfsvoering in het tweede fiscale kwartaal, dat wordt afgesloten op 30 november, al weer winstgevend zou zijn. Maar de economische onzekerheid, deels versterkt door de terreuraanslagen in de VS, noopt tot wat slagen om de arm, zo liet Palms cfo (chief financial officer) Judy Bruner weten tijdens een bijeenkomst met financiële analisten.
In het op 31 augustus afgesloten eerste kwartaal noteerde Palm een nettoverlies van 32,4 miljoen dollar. Een jaar eerder boekte het bedrijf in dezelfde periode nog een nettowinst van 17,3 miljoen dollar. De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 214,3 miljoen dollar, 47 procent minder dan de 401 miljoen dollar van een jaar geleden.
Toch zijn de cijfers over het eerste kwartaal beter dan vooraf door de analisten werd verwacht. En zelfs gigantisch veel beter dan de desastreuze cijfers van het vierde kwartaal van het vorige boekjaar. Toen moest Palm een verlies noteren van maar liefst 392,1 miljoen dollar. Het bedrijf is nog steeds niet helemaal hersteld van die klap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.