Verisign koopt netwerkbedrijf Illuminet

De Amerikaanse domeinregistreerder en aanbieder van beveiligingsdiensten Verisign koopt voor 1,2 miljard dollar netwerkbedrijf Illuminet.

Met de overname hoopt Verisign de stap te kunnen zetten naar het koppelen van spraak- en ip-netwerken (internet protocol). Illuminet verbindt de telefoongesprekken van grote telecomcarriers als AT&T, Sprint en Cable & Wireless. Bovendien biedt het daaraan gerelateerde netwerkdiensten, zoals Caller ID.
De 1,2 miljard dollar voor de overname, die in het eerste kwartaal van 2002 gestalte moet krijgen, worden geheel uit aandelen betaald. De waarde is gebaseerd op de slotkoers van Verisign afgelopen vrijdag. Die bedroeg 38,3 dollar. Illuminet, dat in september 1999 naar de beurs ging, heeft meer dan negenhonderd klanten wereldwijd en noteerde over de laatste vier kwartalen een omzet van 174 miljoen dollar.
Verisign, dat over de laatste vier kwartalen een omzet haalde van 800 miljoen dollar, wil via de overname zijn portfolio van beveiligingsdiensten uitbreiden tot het terrein van de telefonie en hoopt de telefooncarriers in de toekomst ook nieuwe diensten aan te bieden. Zo is het bezig met de ontwikkeling van een navigatiedienst waarmee draadloze telefoons direct aan internetdomeinnamen kunnen worden gekoppeld. Verder wil het bedrijf een dienst realiseren die telefoonnummers en domeinnamen samenbrengt in een 'contact point' voor bedrijven en particulieren. En ten slotte denkt Verisign aan de ontwikkeling van een 'voice registry'-dienst, waarmee bellers in staat zijn in contact te komen met een bedrijf door simpelweg de naam van dat bedrijf in te spreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-24T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.