Deutsche Telekom duikt in het rood

Een van Europa's grootste telecomconcerns, Deutsche Telekom, heeft het derde kwartaal met verlies afgesloten.

Het concern kwam uit op een nettoverlies van 627 miljoen euro, voornamelijk vanwege de omvangrijke afschrijvingskosten op umts-licenties: een van de belangrijkste veroorzakers van de schuld van circa 65 miljard euro. Over dezelfde periode vorig jaar boekte de telecommer nog een winst van 4,11 miljard euro. De omzet nam over het afgelopen kwartaal wel toe: met 25 procent naar 12,53 miljard euro. Deutsche Telekom gaat er inmiddels vanuit dat het dit boekjaar met verlies zal afsluiten. Over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt het verlies 1 miljard euro.
 
De mobiele dochter van Deutsche Telekom, T-Mobile, zag zijn omzet over de eerste negen maanden van dit jaar met 40 procent stijgen naar 10,2 miljard dollar. Die sterke toename is onder meer te danken aan de afronding in juni van de overname van het Amerikaanse mobiele telefoniebedrijf VoiceStream, dat sindsdien 1,5 miljard euro in het laatje bracht. Maar het verlies voor belastingen nam toe van 1,2 naar 3,2 miljard euro.
 
De isp-tak T-Online zag de omzet oplopen van 7,83 miljoen naar 1 miljard euro. Maar over de eerste negen maanden van dit jaar leed T-Online een verlies van 103 miljoen euro, vergeleken met een winst van 2,7 miljard euro over dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.