Oracle haalt winst wel, omzet niet

Databankleverancier Oracle heeft in zijn fiscale tweede kwartaal voldaan aan de winstverwachtingen van Wall Street. De omzet is echter met 11 procent gedaald.

De omzet is uitgekomen op 2,36 miljard dollar, vergeleken met 2,66 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Wall Street-analisten hadden 2,5 miljard verwacht en de aandelenkoers van het bedrijf heeft dan ook klappen gekregen.
 
Oracle's inkomsten uit de verkoop van nieuwe softwarelicenties zijn 27 procent gedaald, terwijl de inkomsten uit licentieverversingen 8 procent steeg. De omzet uit productondersteuning nam 12 procent toe. De winst kwam uit op 549 miljoen dollar, ofwel 10 dollarcent per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg dit nog 623 miljoen dollar, wat neerkwam op 11 dollarcent per aandeel.
 
Financieel analisten hadden voor het tweede kwartaal van dit jaar 10 dollarcent als verwachting gesteld. Eerder lag dit op 11 dollarcent, maar Oracle-topman Larry Ellison waarschuwde vorige maand dat zijn bedrijf dit niet zou waarmaken. Hij schatte op een winst van 9 tot 10 dollarcent uit te komen.
 
"De gebeurtenissen van elf september hebben flinke gevolgen. Aangezien dit gebeurde in de eerste maand van ons tweede kwartaal waren de gevolgen die hele periode voelbaar", aldus financieel directeur Jeff Henley van Oracle. Het tweede kwartaal van het bedrijf liep op 30 november af.
 
Henley zegt dat het dieptepunt afgelopen kwartaal is bereikt. "De markt begint weer wat aan te trekken." Hij verwacht dat de winst weer groeit in het vierde kwartaal, dat in mei afloopt. Onderzoeksbureau Gartner stelt echter dat de softwaremarkt nog niet toe is aan herstel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.