Versatel verwacht dit jaar toch minder groei

Glasvezelbedrijf Versatel zal dit jaar uiteindelijk toch een stuk minder groei realiseren dan was voorzien.

De omzet zal in 2001 tussen de 250 en 260 miljoen euro uitkomen, zo heeft Versatel gisteren laten weten. Tot nu toe had het bedrijf steeds gezegd een omzet van tussen de 280 en 290 miljoen euro te zullen halen. Over de bij die omzet behorende winstcijfers gaf het bedrijf gisteren geen concrete mededelingen.
 
Volgens Versatel is het komende jaar uiterst moeilijk te voorspellen omdat niemand kan zeggen hoe de economie zich zal ontwikkelen. De omzet zal in elk geval dalen omdat Versatel zich naar eigen zeggen zal afwenden van klanten waarvan het onzeker is of ze de rekening uiteindelijk wel kunnen betalen. Bovendien krijgt Versatel meer concurrentie van gevestigde ondernemingen, die zich weer meer gaan richten op de 'gewone' markt.
 
De aandeelhouders hoeven in elk geval in de eerst helft van het nieuwe jaar niet te rekenen op winstcijfers op basis van ebitda, sec omzet minus de directe kosten. Voor de middellange termijn ziet Versatel nog geen grote problemen. Bij de huidige stand van zaken kan het bedrijf alle voorgenomen investeringsplannen op eigen kracht uitvoeren tot begin 2004. Daarna is er geld van buiten nodig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.