UPC noteert historisch dieptepunt

De koers van UPC is met een daling van 16 procent woensdag op een historisch dieptepunt beland. Tegen het slot noteerde het kabelconcern nog slechts 2,69 euro.

Het Financieele Dagblad meldt zelfs dat op de Amsterdamse beurs in toenemende mate wordt gespeculeerd over een mogelijk faillissement van UPC. Beleggers reageerden gisteren nogal paniekerig op de bevestiging van het kabelconcern dat het ook internetdochter Chello in onderpand geeft gegeven voor de recente lening van 1 miljard euro van het Amerikaanse Liberty Media.
Deze lening vormt een van de molenstenen om de nek van UPC, omdat de converteerbare lening pas kan worden omgewisseld bij een koers van 8 euro. Daarnaast zakt UPC steeds verder weg naar een negatief eigen vermogen. Een van de grootste problemen daarbij is dat het tempo van de kostenbesparingen achterblijft bij de eerdere doelstellingen en dat de opgebouwde schuld dus niet wordt weggewerkt. Eind 2000 had UPC en schuldenlast van om en nabij de 8 miljard euro.
Het afgelopen jaar heeft UPC maar liefst 91 procent van zijn beurswaarde verloren. In mei 2000 noteerde het aandeel van de kabelaar nog een recordhoogte van 80 euro, maar afgelopen dinsdag sloot UPC al op een schamele 3,21 euro gisteren is daar dus het nieuwe dieptepunt aan toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.