Microsoft steunt tweede 64-bit chip Intel

Na de tegenslag dat Dell zijn 64-bit Itanium-werkstations schrapt, heeft Intel nu een opsteker: Microsoft steunt voluit de 64-bit McKinley-chips.

De softwareleverancier uit Seattle heeft aangekondigd met 64-bits versies te komen van Windows.Net in de web-, enterprise- en datacenter-uitvoeringen. Dit zijn de servervarianten van desktopbesturingssysteem Windows XP. Op dit moment bestaat er een beperkt verkrijgbare 64-bit versie van XP-voorganger Windows 2000, oorspronkelijk NT 5 geheten.
 
Microsofts complete gang naar 64-bit platformen moet in de eerste helft van 2002 plaatsvinden. De 64-bit .Net-versies moeten tegelijk uitkomen met hun 32-bits broertjes. Tegelijk met een 64-bits Windows-besturingssysteem moet er ook een soortgelijke applicatie op de markt komen. Die eer is toebedacht aan Microsofts databank SQL-server.
 
Voor Microsoft is dit een versterking van de aanhoudende pogingen om binnen te dringen in datacentra en zo Unix-varianten te verdringen. Ondertussen is de strijd tussen Unix-leveranciers HP, Sun, IBM en Compaq verhevigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-27T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.