Hewlett-nazaat dient officieel protest in

Walter Hewlett, zoon van HP-mede-oprichter William Hewlett, heeft zijn officiële protest tegen de overname van Compaq ingediend.

Hiermee roept hij de aandeelhouders op tot stemmen tegen de koop. Het protest is gisteren ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) die er nog haar goedkeuring aan moet hechten. Zodra dit is gebeurd, waarmee het protest is erkend, kan Hewlett oproepkaarten sturen aan aandeelhouders om tegen te stemmen.
 
De aandeelhouders komen in februari bijeen voor een grote vergadering waar het lot van de voorgenomen overname van Compaq. Walter Hewlett is een ware campagne begonnen tegen de koop, terwijl hij in zijn hoedanigheid als HP-directieraadslid vóór heeft gestemd. Hewlett zelf zegt dit op advies van zijn advocaat, Larry Sonsini, te hebben gedaan.
 
Het formele SEC-protest van Walter Hewlett werd al enige tijd verwacht. Hij heeft zijn bezwaren kort na de aankondiging van de geplande overname publiekelijk geuit. Zijn argumenten rusten vooral op het feit dat HP met de inlijving van Compaq zich teveel zou overleveren aan de lage marges en instabiliteit van de pc-markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.