Iplanet komt met EAI en XML-ondersteuning

Iplanet heeft nieuwe JMS- en XML-interfaces toegevoegd aan zijn applicatieserver vlaggenschip en zijn AIE en B2B e-commerce producten.

Specifiek betekent de uitbreiding dat de EAI-Plant Integration Server 2.1 nu tevens is toegerust voor de Java Messaging Service (JMS) en http's, waardoor een directe communicatie met Planet's applicationserver mogelijk wordt (XML was al eerder in de server ingebouwd). Met de uitbreiding wordt het gemakkelijker om e-commerce applicaties te bouwen die samenwerken met zakelijke applicaties als die van Sap en Peoplesoft.
Het B2B-product Iplanet Ecxpert 3.5, dat functioneert als een vertalingsknooppunt voor documenten in edi, e-mail en andere formaten, is recentelijk uitgebreid met XML-ondersteuning. Het product ondersteunt nog niet Soap, een ontwikkelingsprotocol van Microsoft dat de communicatie van XML-transacties over http regelt en dat inmiddels de ondersteuning geniet van zwaargewichten als Ariba, Commerce One, Compaq en IBM.
Ecxpert wordt algemeen beschouwd als een eerste stap van Iplanet op weg naar een volledig geïntegreerd integratieplatform voor het B2B-traject en geldt als een antwoord op soortgelijke producten van Ariba en Commerce One.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.