Fransen telewerken liever dan Engelsen

Telewerken is meer besteed aan Fransen dan aan Engelsen, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse leverancier randapparatuur voor laptops Mobility Electronics.

Volgens de gegevens van Mobility werkt driekwart van de Fransen gedurende de helft van de week niet op het eigen kantoor; in Engeland is dat slechts het geval met 30 procent van de employees. De helft van de managers ervaart personeel dat buiten het kantoor werkt als een verlies van controle; bij de Fransen is dit percentage slechts 39 procent.
Volgens Alan Case, Mobility's Europese marketingdirecteur, hebben de uiteenlopende cijfers alles te maken met culture verschillen. Volgens Case zijn debusinesscentra in Groot-Brittannië meer geclusterd dan die in Frankrijk. "Dit betekent dat meer Fransen gewend zijn ver van hun kantoor te werken en/of lange afstanden te maken om hun kantoor te bereiken. In beide gevallen wordt het telewerken sterk bevorderd."
Volgens recente cijfers van onder andere het Platform Telewerken doen in Nederland een half miljoen employees in meer of mindere mate aan telewerken. Een van de belangrijkste redenen waarom in ons land het werken op afstand steeds meer aanhang vindt, is het toenemende aantal files en daardoor het verlies aan effectieve werktijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.