Analisten geloven even niet meer in software

Het gaat even niet lekker met softwarebedrijven. Zelfs groten als Oracle en Commerce One kegen gisteren een tik op de Amerikaanse beurs.

De klappen zijn uitgedeeld door 2 vooraanstaande analistenbureaus, Goldman Sachs en en de Bank of America Montgomery, die lieten weten van de softwarebedrijven de komende tijd weinig te verwachten.
Zelfs Microsoft, dat toch een flinke opsteker kreeg door de kritiek van het 7-koppige beroepshof op de aanklachten tegen het bedrijf en de manier waarop die tot nu toe zijn behandeld, kan in de ogen van analist Tom Berquist van Goldman Sachs even geen genade vinden.
Evenals zijn collega Bob Austrian van Bank of America wijst hij de huidige economische slapte in de VS aan als de belangrijkste reden om de softwarebedrijven lager te waarderen. Immers, zelfs succesvolle B2B-ontwikkelaars ontkomen er niet aan als bedrijven het even voorzichtig aan gaan doen, aldus Berquist.
Tot nu toe is de softwaresector niet echt getroffen door het pessimisme over de economie dat zich als een olievlek over de VS uispreidt. Gisteren bleek dat ondanks de toch wat opbeurende woorden van FED-topman Alan Greenspan het consumentenvertrouwen flink is teruggelopen. En niemand is blind voor het feit dat veel bedrijven mensen ontslaan. Deels uit voorzorg, deels uit noodzaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-28T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.