Sun sluit crm-deal met PeopleSoft

Sun Microsystems en PeopleSoft zijn een alliantie aangegaan voor het leveren van PeopleSoft's crm-software aan telecommunicatie- en beursmakelaarsbedrijven.

De deal volgt op Peoplesoft's eerdere aankondiging van een nieuwe versie van crm-applicaties die zwaar leunt op Sun's Enterprise Javabeans technologie. PeopleSoft is traditioneel sterk vertegenwoordigd in de markt voor erp- en human resources management-software, maar het bedrijf heeft via onder meer de overname van Vantive in 1999 ook een positie veroverd in de crm-markt, die voor 70 procent wordt beheerst door concurrent Siebel Systems.
PeopleSoft lanceerde in februari onder de naam Accelerated CRM een speciale geïntegreerde crm-suite. Deze software is op maat gemaakt en kan binnen twaalf weken worden geïnstalleerd.
Met de deal combineren beide concerns hun sterke punten: Sun is traditioneel sterk in de servermarkt en PeopleSoft voegt daar zijn sterke positie als leverancier van crm-software aan toe. Sun claimt de belangrijkste leverancier te zijn voor twintig van de 25 topmakelaars van de wereld. PeopleSoft claimt op zijn beurt dat het een aandeel van 43 procent heeft in de markt voor de financiële en human resources-sectoren in de Amerikaanse communicatiesector. Volgens het bedrijf maken negen van de tien telecommunicatiebedrijven gebruik van zijn crm-software, waaronder AT&T, Sprint en BellSouth.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.