Kpmg Consulting snijdt in personeelsbestand

Kpmg Consulting gaat 450 tot vijfhonderd banen schrappen in zijn personeelsbestand. De oorzaak van de sanering ligt volgens Kpmg in de terugval van bestedingen in de IT en dat met name de financiële services.

Kpmg is tweede de consultant van de 'Big Five' die ontslagen aankondigt. Vorige week maakte PricewaterhouseCoopers al bekend 750 tot duizend banen te schrappen, vanwege exact dezelfde redenen als Kpmg.
De consultancy-firma's hebben tot dusverre minder last gehad van de dotcom-malaise dan de web-integratiebedrijven. Dit komt met name doordat de consultants over grote financiële servers beschikken en bovendien een breder spectrum aan diensten aanbieden. Kpmg Consulting gaat in het komende kwartaal een bedrag van 15 tot 20 miljoen dollar opzij zetten om de sanering te kunnen financieren. De ontslagen zullen naar verwachting vooral plaatsvinden in de VS en Canada.
Volgens Ceo Rand Blazer van Kpmg Consulting vertonen de consultancy-activiteiten over het geheel genomen een groei, maar is er in sommige sectoren, waaronder de financiële services, sprake van een terugvallende vraag. Kpmg Consulting komt volgens plan op 1 mei naar buiten met zijn eerste kwartaalcijfers. De consultancy-firma verwacht een omzet tussen de 743 miljoen en 753 miljoen dollar. Dat is 632 miljoen dollar meer dat over dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-24T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.