Brussel blij met overeenkomst telewerken

Europees Commissaris Anna Diamantopoulou is heel blij met het akkoord dat werkgevers en bonden gisteren sloten over richtlijnen voor telewerken in de handel.

De handel is met 23 miljoen werknemers de grootste sector in de EU. De overeenkomst bevat concrete richtlijnen voor het regelen van telewerken via collectieve overeenkomsten of andere regelingen op nationaal en ondernemingsniveau.
De belangrijkste bepaling is dat telewerkers op dezelfde voorwaarden in dienst zijn van het bedrijf als andere werknemers. Ze genieten daarmee dezelfde rechten op het gebied van arbeid, beloning en carrièremogelijkheden. Een op de zes werknemers in Europa werkt in de handel.
"Door de sluiting van deze Europese overeenkomst laten de sociale partners zien dat de uit werkgelegenheidsoogpunt grootste particuliere sector in Europa klaar is voor de
kennismaatschappij", aldus Diamantopoulou. Ze sprak de hoop uit dat andere sectoren nu snel zullen volgen. De overeenkomst zal nu in de afzonderlijke lidstaten uitwerking moeten krijgen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.