Lernout en Hauspie blijven in detentie

De oprichters van L&H, Jo Lernout en Pol Hauspie, gaan niet in beroep tegen de beslissing van de rechtbank om hen een maand in hechtenis te houden.

De rechter besliste dat in verband met vermeende fraude en manipulatie van aandelentransacties bij het spraaktechnologiebedrijf.
De twee oprichters werden afgelopen donderdag gearresteerd. Maar de advocaten van de beide L&H-oprichters hebben besloten niet in beroep te gaan tegen de inhechtenisneming, omdat ze het onderzoek van de rechtbank naar de rol van beide in het verval van de onderneming niet willen frustreren. De rechtbank moet nog beslissen over de eventuele in vrijheidsstelling van Nico Willaert, de derde L&H-directeur.
Onlangs maakte de huidige bestuursvoorzitter Philippe Bodson bekend dat Lernout & Hauspie mogelijk volledig wordt verkocht. Volgens Bodson zal de verkoop van activa wellicht niet volstaan om zelfstandig verder te kunnen. De belabberde financiële situatie waarin het bedrijf verkeert en de tegenvallende marktomstandigheden zijn daarvoor de belangrijkste oorzaken. Om nog te redden wat er te redden valt, moet L&H snel op zoek naar potentiële overname-kandidaten of, als dat nog mogelijk is, partners voor eenjoint venture.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.