Open source afwijzend over Microsoft-aanval

De aanhangers van open source hebben op grote schaal afwijzend gereageerd op de aanval die Microsoft eind vorige week opnieuw tegen de open architectuur inzette.

Microsoft verklaarde toen bij monde van vice president Craig Mundi onder meer datopen source een bedreiging vormt voor de intellectuele eigendomsrechten van software-ontwikkelaars. Bovendien zouopen source een terugval betekenen van de veiligheid van de systemen.
Maar de vertegenwoordigers van het open broncode-systeem, waaronder de Free Software Foundation (FSF), doen de aanval van Microsoft af als een poging tot bangmakerij en een manier om de eigen dominante marktpositie te beschermen. Ze wijzen er bovendien op dat geen enkele software-ontwikkelaar gedwongen is mee te doen aanopen source, maar dat ze wel dezelfde betrokkenheid als de initiatiefnemers aan de dag moeten leggen als ze eenmaal mee willen doen. De meeste aanhangers vanopen source zien in Microsofts aanval een bevestiging van de vrees die het softwareconcern voor de opkomst van de open architectuur zou hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.